Contrinex

A svájci Contrinex kizárólagos magyarországi képviselőjeként csúcsminőségű közelítéskapcsolókat forgalmazunk. A választékot induktív, optikai, ultrahangos és kapacitív közelítéskapcsolók, valamint biztonsági fényfüggönyök és RFID (radiofrekvenciás azonosító)–rendszerek alkotják. Különösen figyelemre méltó az induktív közelítéskapcsoló-család, amelyben nagy távolságokban is érzékeny kapcsolók találhatók (500-as sorozat), valamint a 700-as sorozat, amely ferromágneses anyagokra, alumíniumra és színesfémekre egyaránt hasonló érzékelési távolsággal rendelkezik. A legtöbb típus már a jövőbe mutató I/O-linkkel is felszerelt.

Induktív közelítéskapcsolók
Induktív közelítéskapcsolók
Az induktív közelítéskapcsolók kizárólag fémtárgyakat érzékelnek. Ezért nem érzékenyek a szennyeződésekre. A Contrinex induktív közelítéskapcsolói különösen jól helytállnak a durva ipari környezetben.

Termékkereső

Optikai közelítéskapcsolók
Optikai közelítéskapcsolók
Az optikai közelítéskapcsolók fénysugár kibocsátásával működnek, ezért különösen alkalmasak nagy kapcsolási távolságok elérésére. Alkalmasak speciális feladatok elvégzésére, érzékelik mind a vezető, mind a nem vezető anyagokat.

Termékkereső

Ultrahangos érzékelők
Ultrahangos érzékelők
Az ultrahangos érzékelőket minden olyan esetben használhatjuk, amikor távolságot szeretnénk mérni levegőben. Mind átlátszó, mind színes tárgyakat képes érzékelni szilárd, folyékony, szemcsés vagy por állapotban.

Termékkereső

Kapacitív érzékelők
Kapacitív érzékelők
Kapacitív érzékelők alkalmazhatók minden olyan esetben, amikor nem vezető, átlátszó tárgyakat szeretnénk észlelni, vagy amikor a dielektromos jellemzőkben meglévő különbség egyértelműen megkülönbözteti a céltárgyat a háttértől.

Termékkereső

Biztonsági fényfüggönyök
Biztonsági fényfüggönyök
Biztonsági fényfüggönyöket használhatunk, amikor a gyártógép konstrukciója a biztonsági kockázatot nem zárja ki teljesen. Amikor egy ember vagy valamely testrésze veszélyzónába kerül, egy fényfüggöny ezt érzékeli, és utasítást ad a gyártógép azonnali leállítására.

Termékkereső

RFID
RFID
Az RFID (Rádiófrekvenciás azonosító) lehetővé teszi, hogy tárgyakat elektronikus címkéik segítségével azonosíthassunk. A Contrinex kizárólag fémből készült RFID rendszerei különösen jól hasznosíthatók durva ipari környezetben.

Termékkereső