Hordozható nyomáskalibrátorok

Portable-calibrators
A hordozató nyomáskalibrátorok a mérőműszerek és a generátorok kombinációi. Generátorok annyiban, hogy beépített kézi pumpájukkal pneumatikus vagy hidraulikus elven képesek nyomásokat generálni és egyúttal feszültséggenerátorokként a mérendő eszközt (általában nyomástávadót) tápfeszültséggel látják el. Mérőműszerként a mért eszköz kimenőjelét (áramot vagy feszültséget) fogadják és kijelzik.
A GE Druck DPI 610 és DPI 611 típusjelű készüléke ilyen hordozható nyomáskalibrátor 0,025% vagy még ennél is nagyobb pontossággal. A beépített kézipumpa pneumatikus üzemben –1…20 bar között, hidraulikus üzemben 0…400 bar között képes nyomások előállítására. A hordozható nyomáskalibrátor beépített nyomásérzékelője a fenti nyomástartományokban működik, ettől eltérő nyomáshatárok a hordozható nyomáskalibrátorhoz csatlakoztatható külső érzékelőkkel állíthatók be. A nyomáskalibrátor kijelzőjén a generált nyomás és a mért eszköz kimenőjele egyidejűleg látható, ezek az értékpárok a műszer memóriájában tárolhatók, onnan számítógépre vihetők, ahol kalibrációs bizonyítványok állíthatók elő. Ehhez szoftver is rendelkezésre áll. Univerzális hordozható kalibrátor a DPI 620, mert a fenti nyomáskalibrációs műveletkörön kívül még elektronikus eszközök (feszültség-, áram-, ellenállásmérők és generátorok), valamint ellenálláshőmérők és termoelemek kalibrációjára is alkalmas. Képes HART és Fieldbus kommunikációra is. Paraméterei alapján ez az univerzális kalibrátor a ma kapható hasonló műszerek legjobbika. A normál kivitelek mellett gyújtószikramentes kivitelek is rendelkezésre állnak.

ÚJ DPI611

DPI611

ÚJ!!! A folyamatos fejlesztés eredménye az új DPI 611 kalibrátor, amely feleakkora méretű, mint a jelenlegi DPI 610/615 kalibrátorok, teljesítményben sokkal többet nyújt, mint elődei.

DPI 620 Genii

Rightrax upstream solutions

ÚJ!!! A legkorszerűbb kompakt multikalibrátor elektromos és hőmérsékletmérő készülékek, frekvenciamérők kalibrálására HART komunikációval is.

A DPI 620 önmagában olyan kompakt multikalibrátor, amely elektronikus, hőmérséklet- és frekvenciafunkciókkal, továbbá HART-kommunikációval rendelkezik egyidejű   mérési és szimulálási (generálási) üzemmódokban. Teljes kiépítésű HART   digitalis interfésze van. A DPI 620 kiegészíthető nyomásgeneráló aljzatokkal és nyomásérzékelő modulokkal, miáltal egy teljes nyomásindikáló – nyomáskalibrátor rendszert kapunk.

 

DPI620IS

DPI620ISA DPI 620 gyújtószikramentes változata a többfunkciós kalibrálást veszélyes zónákban is lehetővé teszi. Az ATEX és IECEx bizonyítványok révén, a készülékek a világon mindenhol használhatók O-zónákban, tehát az olaj- és gázipar területén is. A   kialakítás ugyanolyan kompakt, mint a normal kivitelé, és ugyancsak IP65 védelmi fokozatú.

 

 

PV 621, 622 & 623 nyomásgenerátorok

PV621-622-623

Ezek a pneumatikus / hidraulikus nyomásgenerátor–aljzatok normál és gyújtószikramentes változatban is kaphatók; a DPI 620 multikalibrátorhoz csatlakoztatva, nyomáskalibrátor-funkciót is nyújtanak.

Három változat   áll rendelkezésre, ATEX bizonyítvánnyal is:

  • PV 621 – pneumatikus   nyomásgenerátor -0,95 …. 20 bar között
  • PV 622 – pneumatikus   nyomásgenerátor -0,95 …. 100 bar között
  • PV 623 – hidraulikus   nyomásgenerátor 0 …. 1000 bar között

Ezek a generátoraljzatok önállóan is használhatók nyomások előállítására a hagyományos kézi pumpák helyett. Az aljzatot nyomásindikátorral (pl. a GE DPI 104 típusú digitalis manométerével) kiegészítve, komparátorként működnek. Ha az aljzatba PM 620 típusú nyomásérzékelőt (-ket) helyezünk, akkor ezt a DPI 620 multikalibrátorhoz csatlakoztatva, nyomáskalibrátor-funkcióhoz jutunk.

DPI 612 Flex kalibrátor

Druck DPI 612 Flex Range Flexible Pressure Calibrators

Ezek a hordozható nyomáskalibrátorok a vállalat sokéves tapasztalata alapján kifejlesztett csúcstermékek, méltán igen népszerűek.

A   kalibrátorban kézi nyomásgenerátor található, továbbá a nyomást finoman beállító csavar; képes a vizsgálandó eszközt villamosan megtáplálni és annak kimenőjelét fogadni, kijelezni. Alkalmas 4-20mA hurokvizsgálatra és a mért   adatok tárolására. Az előállított nyomást és a mért eszköz kimenőjelét a műszer egyidejűleg jelzi ki. A mA lépésköz és ramp funkciók, továbbá a szivárgásvizsgálat a mért hurkok még alaposabb vizsgálatát teszik lehetővé. Mód van nyomáskapcsolók és mutatós manométerek vizsgálatára is. A mért adatok PC-re   vihetők.