Nyomástávadók

Transducers-Transmitters

A nyomástávadók közös jellemzője, hogy gáznemű vagy folyékony közegek nyomását mérik, és a nyomással arányos analóg kimenőjelet szolgáltatnak. A kimenőjel tipikusan 4-20 mA, de kaphatók 0-5 V, 0-10 V vagy ezekhez hasonló, V-ban mérhető kimenőjelű nyomástávadók, illetve 0-100 mV kimenetű, erősítés nélküli eszközök is. Mindez érvényes a GE Druck UNIK 5000 sorozatú nyomástávadó családjára is. A nyomástávadó „lelke” egy piezorezisztív működési elvű szilicium chip. A honlapon elérhető konfigurátor segítségével a következő paraméterek tetszőlegesen kombinálhatók egymással: villamos kimenet (a fent megadott lehetőségekből), elektromos csatlakozó (DIN, kábel, bajonett, stb…), üzemi hőfoktartomány (ahol a hőmérsékleti hiba kicsi a kompenzálás következtében), pontosság (0,2%, 0,1% vagy 0,04%), kalibrációs bizonyítvány adattartalma, opcionálisan gyújtószikramentes vagy nyomásálló kivitel, nyomásoldali csatlakozó típusa. A GE Druck nyomástávadóit a választható legnagyobb pontosság (0,04%) és az igen jó hosszúidejű stabilitás (0,1%/év) tünteti ki.

A UNIK 5000-es nyomástávadó család kívül kapható még több különleges nyomástávadó típus, mint PTX 600 (nagy stabilitás, kis zaj), RTX 1000 (leosztható), STX 2100 (differenciál), LPX 1000 (extrém kisnyomások). A nyomástartomány 0-70 mbar és 0-700 bar között tetszőleges lehet túlnyomás és abszolút kivitelben is.

RPS/DPS 8000

RPS-DPS8000

 

Igen nagy pontosságú rezonáns nyomásérzékelő a TERPS technológia alapján. Széles nyomáshatárok, ellenálló tokozás.

Az első olyan nyomásérzékelő család, amely a GE ún. TERPS technológiájára épül. A TERPS   (Trench Etched Resonant Pressure Sensor = árokmarásos rezonáns nyomásérzékelő) egy nagyságrenddel pontosabb és stabilabb érzékelő előállítását teszi   lehetővé. A hagyományos rezonáns érzékelőhöz képest (RPT) nagymértékben   kiterjeszthető a méréshatár. A nyomás- és elektromos csatlakozókban széles választék áll rendelkezésre.image027

 

UNIK 5000

UNIK5000

A félvezető szilíciumtechnológián alapuló nyomásérzékelő/távadó család, melyet a felhasználó „építhet fel”. Építse fel saját távadóját!

Új: ATEX és IECEx bizonyítvánnyal is!

A hagyományos és jól bevált sziliciumtechnológia és analóg jelfeldolgozás olyan újszerű megközelítése, ami lehetővé teszi, hogy a felhasználó maga “építse fel” nyomásmérőjét, kiválasztva a kimenőjel típusát (mV,V vagy mA), az elektromos és nyomásoldali csatlakozót, a kompenzált hőmérséklettartományt, a pontosságot, a kalibrációs bizonyítvány tartalmát és a nyomástartományt.

Segítségül rendelkezésre áll a konfigurációs menü.

LPM/LPX1000 család

 

LPM-LPX1000

Extrém kis nyomások mérésére közepes és nagypontosággal. Alkalmas folyadék/folyadék differenciálnyomásának mérésére is. A túlnyomás-mérés során az egyik nyomásbemenetet a légkörrel kötjük össze. A lehetséges legkisebb névleges nyomás 2,5 mbar. Feszültségkimenet (LPM) és áramkimenet (LPX) is választható. Nagy túlnyomás és statikus nyomások is megengedettek. Opcionálisan nyomáskijelzés is rendelkezésre áll.

 

DPS 4000

 

DPS4000

DPS 4000 sorozat-digitális kimenetű korszerű nagypontosságú nyomásmérő.

 

 

 

PTX600 család

PTX600

A hagyományos szilícium technológiával készülő legpontosabb nyomástávadók változatos kivitelben.

 

 

 

RPT család

 

RPT

Rezonáns szilícium érzékelővel szerelt nagypontosságú, nagystabilitású nyomásérzékelők.

 

 

 

RPT350

RPT350

Nagypontosságú, nagystabilitású rezonáns nyomásmérő egység.

 

 

 

RPT410

RPT410

Rezonáns érzékelővel szerelt nagypontosságú barométer. Ideálisan alkalmas időjárásvizsgáló állomásokra, hosszú idejű trendek vizsgálatára.

 

 

 

RTX 1000

 

RTX1000

Leosztható nyomástávadó kiváló műszaki paraméterekkkel túlnyomás és abszolútnyomás-mérésekhez. A leoszthatóság mértéke 10:1 (RTX 1000A), ill. 100:1 (RTX 1000H). Ez utóbbi HART kommunikációval is rendelkezik. Opcionálisan nyomáskijelzés.

 

 

STX 2100 család

 

STX2100

Az RTX 1000 kiegészítője: leosztható differenciálnyomás-távadók. Rezonáns érzékelővel szerelt nagypontosságú barométer.